Nieuws van het bestuur oktober 2013

2 december 2013

De dekkingsgraad van pensioenfonds Blue Sky Group bedraagt per eind oktober 2013 129,8% op basis van de door De Nederlandsche Bank voorgeschreven methodiek. Het fonds is hiermee uit het reservetekort. Op basis van de regelgeving bedraagt de vereiste dekkingsgraad (incl. buffer) 121,2%. Het pensioenfonds heeft de ambitie om de opgebouwde pensioenaanspraken zo veel mogelijk op te hogen met opgetreden inflatie. Wanneer er rekening gehouden wordt met de inflatieverwachting voor de toekomst bedraagt de dekkingsgraad per eind oktober 65,5%. De dekkingsgraad rekeninghoudend met toekomstige indexaties heet de reële dekkingsgraad.

Werk in uitvoering

Met ingang van 1 april 2014 wordt het bestuur uitgebreid met een zetel voor de pensioengerechtigden van het fonds. Om het evenwicht in het bestuur te behouden, zal de werkgeversdelegatie met drie zetels een extra stem krijgen. Op dit moment wordt binnen het bestuur een statutenwijziging voorbereid om deze extra zetel mogelijk te maken.

Eind december worden de pensioengerechtigden van het fonds uitgenodigd om zich kandidaat te stellen voor de bestuurszetel. Dit gebeurt aan de hand van een functieprofiel dat door het bestuur is opgesteld. Mochten er meerdere kandidaten zijn, dan zullen verkiezingen volgen. De periode februari-maart 2014 zal worden gebruikt voor scholing en aanmelding bij DNB.

Dit najaar heeft het bestuur op verzoek van het arbeidsvoorwaardelijk overleg voorstellen gedaan voor een mogelijke financiering van de pensioenregeling, het premie- en toeslagenbeleid. Hoe de financiering van de pensioenregeling wordt vastgesteld, bepaalt het arbeidsvoorwaardelijk overleg. Het bestuur moet zelf ook aan regels voldoen, daarom heeft het bestuur enkele voorwaarden gesteld aan dit premie- en toeslagenbeleid.

Afgerond werk

Met ingang van de eerste vergadering in 2014 vergadert het bestuur onder leiding van een extern voorzitter. Het bestuur heeft voor deze constructie gekozen om de onafhankelijke afweging van het bestuur ten opzichte van belangen van deelnemers, pensioengerechtigden en de werkgever te borgen in een constructie waarbij alle bestuursleden zelf ook werken voor de uitvoeringsorganisatie. Daarnaast wordt ook de blik van buiten naar binnen op prijs gesteld. In de volgende Skyline zal een kleine introductie van de heer Rob Nagtegaal, de extern voorzitter, volgen.

Uitnodiging

Het bestuur wil jullie uitnodigen om maandag 16 december a.s. van 9.00 uur tot ca. 9.30 uur voor een interactieve sessie met het bestuur in zaal 301. Het bestuur zal een korte toelichting geven op de ontwikkelingen van het afgelopen jaar, daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen.