Nieuws van het bestuur september 2013

12 september 2013

De dekkingsgraad van pensioenfonds Blue Sky Group bedraagt per eind augustus 2013 119,5% op basis van de door De Nederlandsche Bank voorgeschreven methodiek. Het fonds heeft hiermee nog een reservetekort. Op basis van de regelgeving bedraagt de vereiste dekkingsgraad (incl. buffer) 122,0%. Momenteel betalen de werkgever en werknemers extra pensioenpremie met als doel het buffervermogen weer op het vereiste niveau te brengen. Het pensioenfonds heeft de ambitie om de opgebouwde pensioenaanspraken zo veel mogelijk op te hogen met opgetreden inflatie. Wanneer er rekening gehouden wordt met de inflatieverwachting voor de toekomst bedraagt de dekkingsgraad per eind augustus 60,7%. De dekkingsgraad rekeninghoudend met toekomstige indexaties heet de reële dekkingsgraad.

Werk in uitvoering

Het bestuur is begonnen met de voorbereidingen voor de implementatie van het pensioencontract. Op dit moment is hierover inhoudelijk nog niet veel te vertellen. De voorbereidingen betreffen met name het samenstellen van een projectgroep en het opstellen van een plan van aanpak voor dit omvangrijke project. Het komende jaar zullen wij jullie hierover regelmatig informeren.

Verder worden de statuten van het fonds gewijzigd. Dit is noodzakelijk om de zetel van de pensioengerechtigde in het bestuur op te richten en op de positie van de externe voorzitter te regelen.

(Bijna) afgerond werk

Op korte termijn wordt de eigen website van het fonds gelanceerd: www.pensioenfondsBSG.nl. Binnen een beperkt budget is het gelukt om een informatieve en toegankelijke informatiebron te creëren, die zowel voor jullie als voor andere belanghebbenden, zoals de gepensioneerden van het fonds, toegankelijk is. Op dit moment worden de laatste teksten aangepast. De lancering zal niet aan jullie voorbij gaan!