Wijzigingen in de Pensioenregeling van Pensioenfonds BSG in 2018

2 mei 2018

De arbeidsvoorwaardelijke partijen hebben over de pensioenregeling voor 2018 een aantal afspraken gemaakt:

  • Pensioenrichtleeftijd gaat van 67 naar 68

De arbeidsvoorwaardelijke partijen hebben afgesproken dat de pensioenrichtleeftijd bij Pensioenfonds BSG wordt verhoogd naar 68.

Het verhogen van de pensioenrichtleeftijd is het gevolg van wijzigingen in de fiscale wet- en regelgeving. De pensioenrichtleeftijd is de leeftijd waarop wij je pensioen berekenen. Dit betekent niet dat je pas op je 68ste met pensioen kunt. Je feitelijke pensioendatum kun je nog steeds zelf kiezen. Bij Pensioenfonds BSG kan je op z’n vroegst vanaf je 60ste met pensioen, en uiterlijk op je 68ste. Je pensioen rekenen wij altijd om naar de pensioendatum die je zelf kiest, bijvoorbeeld je AOW-leeftijd.
Het pensioen dat je al hebt opgebouwd met een pensioenrichtleeftijd van 67 wordt omgezet naar een pensioen met een pensioenrichtleeftijd van 68. Omdat wij minder lang moeten uitkeren wordt je pensioenaanspraak zo iets hoger.

  • Opbouwpercentage blijft 1,875%

Het verhogen van de pensioenrichtleeftijd naar 68 zorgt ervoor dat het opbouwpercentage gehandhaafd kan blijven op 1,875%.

  • Wezenpensioen wordt langer uitgekeerd

De eindleeftijd van het wezenpensioen is verhoogd van 18 jaar naar 21 jaar en voor studerende kinderen van 25 jaar naar 27 jaar. Deze wijziging is al ingegaan in 2017.

Momenteel worden deze wijzigingen in de administratie verwerkt, zodra dat gereed is en je je pensioen met een pensioenrichtleeftijd van 68 kunt bekijken op mijnpensioenoverzicht.nl melden wij dat hier op de website.